agaat_geode_2.jpg

ONZE ETHOS

Hunt, gather,

dig and dust.

"Niet decoreren maar verzamelen. Omring jezelf met datgene waar je van houdt, dan krijgt je huis karakter & ziel."  De items waarmee een huis gevuld is, zijn vaak een weerspiegeling van de mensen die er wonen.

 

Het (langzaam) bij elkaar verzamelen van je interieur doormiddel van bijvoorbeeld antiek, vintage, souvenirs, kunstwerken en handgemaakte items zorgen voor karakter en geven je huis een ziel. Dát maakt van je huis een thuis. Probeer niet enkel te decoreren of met iedere trend mee te gaan, maar breng jouw interieur samen. Doordacht en bewust iets toevoegen, zodat als jij je huis binnen stapt er een warme deken over je heen valt.

Dig&Dust is een online schatkamer met een zorgvuldig gecureerde selectie vintage, edelstenen en (pre-loved) homeware. Evenals items van opkomende ontwerpers, merken, kunstenaars en illustratoren. Unieke items gemaakt en geselecteerd met bezieling.

vintage-collectie-21w06_83.jpg
daniek-diganddust.jpg

THE STORY SO FAR

In januari 2019 startte Daniek met Dig&Dust, vanuit liefde voor antiek, vintage en oude dingen. De webshop begon vanuit haar zolderkamer, welke al snel te klein werd. In begin 2020 verhuisde ze naar een opslag van 50m2. Waarvan een gedeelte magazijn en het andere gedeelte atelier/shop. 

 

Het assortiment van de shop is in 2021 uitgebreid. Waar deze in 2019 begon met een kleine selectie vintage items is deze inmiddels uitgegroeid tot een leuk woon & lifestyle assortiment met keramiek, kaarsen, edelstenen, verlichting en kleine meubels. Waar wij hopelijk ooit ons eigen label aan toe kunnen voegen! Alles met zorg en bezieling geselecteerd.

 

THE FOUNDER

Daniek is een echte schatzoeker en verzamelaar, ze wordt blij van spullen die al een leven achter zich hebben. Ze gelooft niet in decoreren maar in verzamelen en zoekt stad en land(en) af voor unieke items en tofste makers. Voordat ze iets selecteert voor de shop wil ze alles aanraken, vasthouden en voelen. Daniek zelf wordt wild van materialen als marmer, messing en hout. En al helemaal van de combinatie, dat is dan ook te zien in de huidige collectie!

diganddust.png

Duurzaam

Duurzaam is het buzzwoord van de afgelopen jaren en dat is natuurlijk niet voor niets. Iedereen probeert op zijn eigen manier bij te dragen aan het behoudt van de wereld. Bij DIG&DUST zijn we onszelf daarvan bewust en werken we hard aan een goede balans tussen esthetiek en ethiek. We zijn zeker niet perfect; maar ondernemen met oog voor de wereld. Dit doen wij o.a. door onze vintage/pre-loved collectie, te kiezen voor bewuste/duurzame leveranciers en items aan te bieden die langer mee gaan dan één seizoen. Wij streven ernaar een collectie samen te stellen die geen houdbaarheidsdatum heeft.